top of page

Lab 

Ideeën worden werkelijkheid

Fysiek of virtueel, de GezondheidFabriek biedt partners toegang tot faciliteiten, expertise en toets- omgevingen in soorten en maten. Gevestigd op de bovenste verdieping van het bedrijfsverzamelgebouw Synderella in Almere, heeft de GezondheidFabriek de beschikking over ruim 1500 m2 vloeroppervlak. Hier kun je gebruik maken van ons technologie lab en onze data faciliteiten. Daarnaast zijn er bij partners verschillende praktijkomgevingen aanwezig met mogelijkheden voor organisaties, projectgroepen en gebruikers om (technologische) innovaties te ervaren, co-creëren, testen, implementeren en opschalen. Neem contact op en wij informeren graag hoe het werkt.

R&D Lab

Om technologische en digitale innovaties te ontwikkelen en produceren, kunnen projectgroepen ons uitgebreid technologie lab gebruiken. Hier vind je ontwikkelcomputers voor software of het tekenen van elektronica en behuizingen, een 3D printer, werkbanken met gereedschap, een microscoop voor het solderen van extreem kleine elektronica onderdelen, een proto testfaciliteit. De GezondheidFabriek heeft toegang tot een productontwikkelaar, productdesigner en software engineer voor de bijbehorende expertise.

 

Big Data Faciliteit

Het slim verzamelen en benutten van de enorme hoeveelheid data die binnen de zorg en welzijnssector gegenereerd wordt, biedt onze maatschappij en economie ongekende mogelijkheden. Het Big Data Value Center of BDVC bevindt zich op de vijfde verdieping, en brengt de verschillende experts met kennis van databases, data analyse, visualisatie, specifieke regelgeving en het gezondheid domein samen. In het recent ingerichte Collaboratorium kan in een ‘gesloten’ ruimte veilig geëxperimenteerd worden met state of the art gereedschap voor big data vraagstukken.

Living Labs

In de GezondheidFabriek is ruime aandacht voor het testen van innovaties; zowel in een gecontroleerde omgeving als in de praktijk waar technologische en sociale innovatie samenkomen.

Experience room 

 

De GezondheidFabriek heeft zelf een demo ruimte om innovaties te demonstreren en testen voordat zij naar een praktijkomgeving gaan. De ruimte is ingericht als zorg gereoriënteerde woonomgeving met bijvoorbeeld een hoog/laag bed, een zitkamer met beeldcommunicatie voorzieningen en uitgebreide domotica voorzieningen.

Skills labs

Bij diverse MBO en HBO onderwijsinstellingen, ROC Friese Poort, ROC van Flevoland en Hogeschool Windesheim, zijn skills labs ingericht zodat studenten Zorg en Techniek structureel met innovatieve zorgtechnologie aan de slag kunnen.

Living Labs

 

Via verschillende (talent)projecten zijn op meerdere locaties zogenaamde Living Labs ingericht, waar met bewoners (ouderen, gehandicapte jongeren), familie, mantelzorgers en zorgprofessionals in wijken en in zorghuizen innovaties in de praktijk kunnen worden ontwikkeld en getoetst.

Senior-Live 

 

Online koffietijd, online fitness, online geheugentraining, vanuit Almere-Haven leert Senior-Live Almeerse senioren technologie van nu begrijpen en gebruiken. Via samenwerking met Senior-Live kunnen onze partners (de mening van) ouderen betrekken.

Verhuur en werkruimte

Zowel voor kleine als grote projectgroepen biedt de GezondheidFabriek passende werkruimtes en voorzieningen om samen te werken. Een aantal bedrijven en organisaties huurt (langdurig) werkruimte. De GezondheidFabriek dekt op deze wijze huur en service kosten. Voorwaarde is steeds dat de partijen zich bezig houden met activiteiten op het gebied van zorg en welzijn.

Over ons
nieuwe logo definitief.png
bottom of page