top of page
Uitgelichte berichten

Geslaagde Hotspot ‘De (zorg)professional als coach - met hulp van innovaties?’

De eerste Hotspot van platform Andere handenmet GWIA is een feit. Afgelopen donderdag 1 december verzamelden zich bij GWIA ruim 30 geïnteresseerden in het thema ‘De (zorg)professional als coach - met hulp van innovaties?’.

Er was een mooie mix van sprekers en deelnemers aanwezig uit gemeenten, zorgorganisaties, het bedrijfsleven, onderwijs en ook een moeder van een cliënt. De persoonlijke presentatie over WoonMere, een door ouders opgezet kleinschalig wooncomplex voor meervoudig gehandicapte jongeren in Almere, was een warm en inspirerend praktijkvoorbeeld hoe zorg en technologie succesvol samen kunnen gaan. Download hier de presentatie van WoonMere. Daarnaast leverde de schakering aan technologische toepassingen vanuit de Expeditie Slim Thuis gepresenteerd in de Experience Room van Cinnovate een mooi inzicht in wat er nu al op de markt is om het leven van een oudere thuis te ondersteunen.

Enkele bevindingen van dit event waren: Samenredzaam dekt de lading veel beter dan zelfredzaamheid. Je bent tenslotte met allerlei partijen, samen met de cliënt, bezig om zorg en welzijn goed te organiseren.Cliëntgericht werken houdt in dat je zoveel mogelijk doet om service te verlenen aan cliënten. Dit betekent dat je de regels regelmatig moet uitdagen. Uiteraard vraagt dit veel van jezelf en je intrinsieke motivatie, en steun van bijvoorbeeld het bestuur. Sociale innovatie is hierin het sleutelwoord.Koude technologie biedt ondersteuning voor warme zorg. Technologische innovatie kan de zorg meer cliëntgericht maken én cliënten een zelfstandiger en waardiger leven laten leiden. Ook houd je meer tijd over als professional voor warme zorg, als je de techniek goed en functioneel inzet. Een voorbeeld hiervoor werd door Frans Harms van WoonMere / Amerpoort gegeven: vroeger was hij bezig met het verzorgen, zoals douchen, van cliënten en dan ging regelmatig de telefoon. Ouders van cliënten belden en vroegen hem om iets te regelen, wat hij na het douchen van zijn cliënt al vergeten was. Dit is opgelost met de MyWepp digitale planborden. Hierin hebben ze nu een digitale agenda voor ouders, die kunnen daar afspraken of opmerkingen in zetten voor hun zoon of dochter. Klein voorbeeld, groot effect! In de toekomst zullen GWIA en Andere handen community vaker evenementen organiseren. Deze zijn gratis te bezoeken. Houd hiervoor onze website en twitter in de gaten, zodat u een volgend event ook kunt bijwonen.

Recente berichten
Archief
nieuwe logo definitief.png
bottom of page