top of page
Uitgelichte berichten

Sociale robots in de zorgpraktijk

Het Flevoziekenhuis in Almere wil met meer zorgrobots aan de slag. Samen met Hogeschool Windesheim Flevoland, Hogeschool Zuyd en de GezondheidFabriek deed het ziekenhuis vijf jaar onderzoek naar de robots. In de eHealth week 2018, verzorgden het lectoraat Robotica van Hogeschool Windesheim Flevoland en innovatiecentrum de GezondheidFabriek, samen met het lectoraat Technologie in de Zorg van Hogeschool Zuyd een middag over dit onderwerp.

Sociale robots laten zich langzaam maar zeker steeds meer zien in de zorg. Ze worden al op veel plaatsen ingezet, bijvoorbeeld als therapeutische instrumenten voor speciale doelgroepen als mensen met dementie, kinderen in het ziekenhuis en kinderen met fysieke of mentale beperkingen. Meer toepassingen komen eraan.

Wat betekent dit voor professionals in de zorg? Hoe kijken die professionals zelf tegen deze ontwikkelingen aan? Wat zijn de ervaringen van professionals en mantelzorgers die er al mee werken? En wat kan het bedrijfsleven daarvan leren?

Zowel onderzoekers als zorgprofessionals kwamen aan het woord en natuurlijk krijgen de bezoekers uitgebreid de kans om kennis te maken met sociale robots.

Voor meer informatie over deze middag kunt u kijken op:

https://ehealthweek.net/activiteiten/sociale-robots-in-de-zorgpraktijk

https://www.omroepflevoland.nl/nieuws/156206/almere-flevoziekenhuis-blij-met-proef-zorgrobots

Recente berichten
Archief
nieuwe logo definitief.png
bottom of page